Spaghettipompoen al ragu

Er staat een klein kraampje op de weg van Abcoude naar Baambrugge en daar liggen biologische spaghettipompoens en courgette’s van een aardige tiener. Licht verlegen komt hij aansjokken op zijn rubberen laarzen met zijn armen vol groenten. Wat een leuke bijverdienste! Staan ook heerlijke potjes pruimenjam en losse pruimen.

Nieuw dit jaar zijn de spaghettipompoenen. Er ligt een infoblaadje naast:

Andere namen:spaghettigroente, vegetable spaghetti

Uiterlijk: ovale pompoen , creme of geel, lengte 25cm.

Smaak: fris neutraal

Toepassing: Aparte (slanke!)  variatie op gewone spaghetti, op te dienen met verschillende spaghettisausen.

Verkrijgbaar: speciaalzaak (import Israël), markt, moestuin en zie hier boven. Nazomer of herfst, vaak enige maanden bewaarbaar.

Schoonmaken en (voor)bereiden: In een grote passende pan in zijn geheel in circa 25 min. gaar koken. De pompoen zo warm mogelijk in de lengte doormidden snijden, dradige middengedeelte met pitten verwijderen. Met stevige vork de rest van het vruchtvlees in ‘spaghetti’slierten uit de schil trekken; opdienen als een spaghettigerecht.


Wij aten het met italiaanse vleessaus (ragu).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s