appeltaart uit Alto Adige

Vage foto voor een heerlijke taart. Als je weinig tijd hebt en wel een fruitschaal vol met appels, is dit je recept. Deze cake-achtige taart, snel en gemakkelijk te bereiden, kan ook in een ringvorm worden gebakken. Wij wilden nog even de zomer proeven en hebben een halfomhalf taart gemaakt, half appel & half perzik. Het was smullen in de zon.

Torta di Mele

  • boter om vorm mee in te vetten
  • broodkruim
  • 1 kg stevige bakappels, in plakjes
  • 120 g boter
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 120 g rietsuiker
  • 120 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in van 21 cm royaal in met boter en bestrooi met het broodkruim. Schud de overtollige kruimels eruit.

Doe de appelplakjes in een kom. Laat de boter smelten in een pan boven een laag vuur. Haal van het vuur. Voeg de eieren, suiker, bloem, het bakpoeder, zout en de gesmolten boter toe aan de appels en schep alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de ingevette vorm.

Bak de taart in circa 1 uur tot hij stevig is. Dek de taart af met bakpapier als de taart in de oven te donker wordt. Laat hem volledig afkoelen op een rooster. Maak de rand van de springvorm los en plaats de taart op een schaal.

bron: kookboek, Italië del momento, een culinaire reis

Advertenties

2 thoughts on “appeltaart uit Alto Adige

  1. Beste di ‘eet nooit melk,

    IK heb je site met veel belangstelling gelezen. Wat mij opvalt dat er boter voorkomt in je recepten, hoe kan dat? Heb je daar geen last van dan, het is toch gemaakt van melk? Ik ben nl. op zoek naar recepten zonder melk en ik wil dus ook geen gebruik maken van boter.
    Veel succes verder je je BLOG.

    Vriendelijke groeten,
    Dirkje

    • Hi Dirkje,
      Boter in mijn recepten is een plantaardige soort. Zelf gebruik ik WAJANG maar ieder ander merk is ook goed zolang er maar geen melkbestanddelen inzitten. Succes met bakken en braden 😉 P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s