Citroentaart.fr uit de Midi

Mijn voorliefde voor citroentaart is groot en ben ook blij dat ik weer een eenvoudig zalig recept gevonden heb. Gâteau au zeste de citron uit het kookboek De smaken van de Midi. Anouck en Joris vinden het een ideaal taartje voor l’heure du thé. Mij smaakte (en mijn gasten) het prima als dessert.

  • 125 g boter
  • snufje zout
  • 225 g kristalsuiker (gebruikte 175 g ruwe rietsuiker + 2×25 g kristal)
  • 2 eieren
  • 175 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 onbespoten citroenen (onder kokend water schoongemaakt)

Laat de boter op een zacht vuur smelten, roer er 175 g kristalsuiker door tot het geheel wit wordt.

Voeg de eieren, de bloem, en het bakpoeder toe. Haal met een zestemesje de rasp van een citroen en voeg toe aan het deeg als ook het sap van deze citroen. Meng goed. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en giet er dit mengsel in. Bak de taart gedurende 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C.

Maak ondertussen een stroop om de taart mee te glaceren als ze uit de oven komt. Haal met een zestemesje de raas van de tweede citroen en meng dit met 25 g kristalsuiker, hou apart. Pers het sap uit van deze citroen en laat het inkoken op een zacht vuur samen met de resterende 25 g kristalsuiker tot een stroop.

Als de taart uit de oven komt, bestrijkt u ze met de stroop van citroen. Daarna strooit u er de zetse-suikermengsel over. Laat afkoelen alvorens op te dienen.

Advertenties

One thought on “Citroentaart.fr uit de Midi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s