mini chocoladetaart

Amy Weldom bakte per ongeluk de allerlekkerste chocolade taart doordat ze de bloem was vergeten. Jules Clancy heeft een simpel 5 ingrediënten versie gemaakt. Goed recept voor glutenvrij bakken en zelf de boter kan je vervangen door plantaardige olie, dan ook nog melkvrij.

Het zijn prachtige cakejes die mooi rijzen en dan als een plumpudding in elkaar storten. In de kuil is dan plaats voor slagroom, als je het mag.

Als je geen keukenmachine hebt kan je de chocolade en boter ook smelten, de suiker en eigeel erdoor roeoren en dan door naar stap 4.

  • voor 2 cakejes:
  • 50g  donkere chocolade ( Lindt 70% cocoa)
  • 40g suiker
  • 40g boter of 3 el olie
  • 1 ei, gesplitst
  • room of roomijs, indien gewenst

1. Verwarm de oven voor op 180C. Plaats rooster in het midden. Vet 2 ovenbakjes in en leg op de bodem een stukje bakpapier.

2. Meng de chocolade en suiker in de keukenmachine totdat het fijn gemalen is. (kleine ministukjes mogen)

3. Voeg boter of olie, eigeel en 2 eetlepels kokend water toe. Meng nog een paar seconden tot het goed gemengd is.

4. Mix het eiwit in een vetvrije kom met een beetje zout tot pieken.

5. Schep voorzichtig het chocolade mengsel het eiwit.

6. Verdeel over de twee ovenschaaltjes. Bak voor 15 – 20 minuten of tot de top stevig voelt als je erop drukt.

7. Laat het afkoelen en serveer met room

bron: http://www.stonesoup.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s