Italiaanse gehaktballen

Foto mist, camera stuk

Polpette al vino rosso

  • 250 g kipgehakt
  • 250 g kalfsgehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • flinke hoeveelheid paneermeel
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eieren
  • zout, peper
  • 125 ml droge rode wijn

 

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. vorm er ovale balletjes van circa 5 cm. Bestuif ze met bloem.

verhit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan boven matig vuur. Braad hierin de balletjes in circa 5 min. aan alle kanten aan. Schenk de wijn erbij en breng deze aan de kook. Draai het vuur laag. Laat de gehaktballetjes afgedekt nog circa 20 minuten sudderen in de wijn tot ze door en door gaar zijn.

 

orginele recept, met parmezaanse kaas, staat in het kookboek italië del momento; een culinaire reis

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s