courgettespaghetti met vongole

Soms komt een lieve vriendin eten en zij eet precies niet wat ik wel mag eten. UItdaging! Vond dit heerlijke recept in het kookboek ‘luxe geheimen‘, receptuur voor een slanke levenskunst.

  • 2 middelgrote courgette (in recept staat 4)
  • zakje vongole veraci (1½ k.)
  • 2 el olijfolie
  • 3 bosuien
  • 3 tenen knoflook (niet gebruikt)
  • 3 el pastis
  • peper/zout
  • ½ bos peterselie

Spoel de schelpen en laat ze onder stromend water minimaal 20 minuten in de gootsteen liggen. Was ondertussen de courgette, snijd ze in de lengte in dunne plakken. Met een lang koksmes gaat dit snel en gemakkelijk. Snijd de plakken over de lengte in smalle spaghetti slierten. Alleen het gedeelte waar de zaden  wordt niet gebruikt. Blancheer de slierten 30 seconden in kokend water en koel ze direct af in koud water. Zo blijven ze mooi groen.

Verhit de olijfolie. Voeg de fijngesneden bosui (en knoflook) toe. Voeg de courgetteslierten toe en bak ze 2 minuten. Blus af met de pastis. Voeg de vongole toe en verhit alles tot de schelpjes open zijn. Maak op smaak met peper en zout en fijngesneden peterselie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s