Griekse champignons

 

Gewoon een smaakvol recept voor champignons. Warm of koud lekker maar heerlijk bij een sneetje geroosterd landbrood.

  • 1 kg champignons
  • 24 kleine witte uien
  • 2 takjes tijm
  • 1 1 / 2 eetlepel. wijnazijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cl droge witte wijn
  • 12 kerstomaatjes
  • 3 theelepels peperkorrels
  • 5 theelepels korianderzaad
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 50 cl kippenbouillon
  • zout en versgemalen peper

Maak de paddestoelen grondig schoon. Snijd ze in 2 of 4 als ze te groot zijn.

Pel de uien en knoflook. Plet de knoflook.

Kook een paar seconden de cherrytomaatjes en verwijder hun vel. Zet apart.

Bak in een koekenpan, in olijfolie de hele uien gedurende 10 minuten, op een laag vuur. Voeg knoflook en champignons toe. Mix. Doorgaan met bakken tot de champignons hun sappen loslaten. Doe het geheel in een grote pan. Voeg de kippenbouillon, witte wijn, peperkorrels en koriander, tijm en het laurierblad toe. Maak op smaak met zout en peper. Deksel op de pan en sudder op de middelhoog vuur voor 15 min. Aan het einde azijn toevoegen. Kruiden en mix. Plaats bovenop de cherry tomaatjes. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur (18-20 ° C).

RECEPT : lodgis.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s