In Schotse whisky gemarineerde zalmfilet op hout

Wij houden van verse vis en van vers gerookt. Met een rookoventje gaat dat prima maar sinds kort zijn er houten planken in de handel die een subtiel ‘rooksmaakje’ aan het gerecht geven. Zonder dat je keuken wordt uitgerookt. Mijn plank komt van www.kokenophout.com.

Ik kreeg een aantal recepten bij de plank. Gevulde champignons vond ik geen succes maar de in Schotse zalm gemarineerde zalmforelfilet wel.

  • 1 k zalmfilet
  • ½ el sojasaus
  • zout/peper
  • ½ el bruine suiker
  • 1 el olijfolie
  • 4  tenen knoflook
  • 2 el Schotse whisky

Verwarm de oven voor op 200°C

Leg de zalmfilet in een schaal. Meng alle ingrediënten en giet over de zalm. Marineer dit een half uur.

Plaats de Cedarwood ovenplank 10 min in het midden van de oven. Nu wordt het hout licht geroosterd. Haal de Plank uit de oven en wrijf hem dun in met olijfolie terwijl deze nog warm is.

Plaats de zalm met de huidzijde direct op de warme Plank en rooster de zalm in de oven.

Na 20 minuten kan de vis met plank en al op tafel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s