perfect gegaarde reebout

  • 1½ kg reebout, opgebonden zonder bot
  • 3 el Becel olijfolie
  • 3 el olijfolie
  • zout peper

Versie zonder boter!

Oven voorverwarmen op 220°C. Becel en olijfolie in passende braadslee gieten. Even laten warm worden in de oven. Uit de oven halen -mag afkoelen- en vlees erin wentelen. Vlees 10 minuten bakken in het midden van de oven. Vlees keren en temperatuur verlagen naar 180°C. Vlees gaat een uur de oven in. Iedere 15 minuten het vlees keren. Dat doe ik ipv bedruipen dat is zo omslachtig. Vlees is gaar als de kerntemperatuurmeter 57 graden aangeeft. Aluminiumfolie klaar leggen met vers gemalen zout en peper erop. Vlees uit de oven direct op folie leggen. Zout en peper op vlees. Folie goed dicht maken en 20 minuten laten rusten. Schrik niet van de hoeveelheid rood bloed dat eruit komt. Plakken snijden en met reesaus apart opdienen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s