1 + 12 borrelhappen vis

Voor feestelijke dagen borrelhappen  melkvrij/lactosevrij/nootvrij/sojavrij.

Anjovis in bladerdeeg

plakjes bladerdeeg zonder boter/ anjovis/bosje peterselie/knoflook/olijfolie/ketchup
Kruidenmengsel maken van peterselie, olijfolie en knoflook. Bladerdeeg ontdooien en schuin doormidden snijden. Op een helft een tl ketchup, klein beetje kruidenmengsel en anjovis verdelen. Dichtvouwen en bakken volgens gebruiksaanwijzing.

1 knapperige makreelsalade

gerookte makreel/bleekselderij/mayonaise/peterselie/2 el vers sinaasappelsap/peper

Makreelfilets in stukken snijden. Fijngehakte bleekselderij, mayonaise, peterselie en sap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.

2 eenvoudige makreelsalade

gerookte makreel/prei/olijfolie/peper

Makreelfilets in stukken snijden. Zeer dungesneden prei erdoor, Op smaak maken met olijfolie en peper.

3 eenvoudige tonijnsalade

blikje tonijn/ 1 el kappertjes/1 stengel bleekselderij/mayonaise/peper

eventueel knoflook of sjalotje of bosuitje

Tonijn uitlekken. op smaak mayonaise toevoegen. Fijngehakte bleekselderij en kappertjes erdoor roeren. Lekker op schijfje rettich of cracker.

4 kipfilet met tonijncrème (plm. 20 stuks)
blikje tonijn/ 5 plakken kipfilet (broodbeleg)/mayonaise/1 el kappertjes/1 el bieslook
Tonijn uitlekken. Zoveel mayonaise tot een stevige smeuïge massa ontstaat. Fijngehakte bieslook en kappertjes erdoor roeren. Kipfilet bestrijken met tonijncrème en oprollen. Elk plakje in 4 stukjes snijden. Prikker er in. Met snijkant naar boven op schaal leggen.
5 pittige gegratineerde mosselen met knoflook
200 gram gekookte mosselen/ 3 el peterselie/ 2 teentjes knoflook/ 1/2 rode Spaanse peper/ 4 el paneermeel/ 1/2 citroen/ 3 el olijfolie/ peper – zout
Pers de knoflook uit. Snij peper in superkleine stukjes. Meng de knoflook en de peper met de mosselen. Meng paneermeel met peper, zout en twee el olijfolie. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de mosselen in een ovenschaal. Druppel over de mosselen wat citroensap en verdeel het broodkruimmengsel over de mosselen. Verdeel de rest van de olijfolie over de mosselen. Schuif de schaal onder de grill en laat het de mosselen een krokante en bruine korst krijgen. Opdienen met een partje citroen en lekker vers stokbrood.

6 garnalen in knoflooksaus

12 grote garnalen/ 2 el citroensap/ 2 teentjes knoflook/ 2 el olijfolie/ 2 el peterselie/ zout en peper
Oven voorverwarmen op 220 graden.Meng de olijfolie met zout, peper, knoflook en citroensap. Meng de garnalen door de gekruide olie. Leg de garnalen in ovenvast schaaltje.
Garnalen in plm. 10-15 minuten gaar laten worden. Voor serveren bestrooien met at gehakte peterselie. Prikker erin en smullen maar.

7 tortillarolletjes met krab (plm. 18 stuks)
3 bosuitjes/ 200 g krabsticks/ 3 bloemtortilla´s / 6 el zoete chili loempiasaus
1 bakje alfalfa
Tortilla´s bestrijken met chilisaus. Bosui, surimi en alfalfa erover verdelen. Oprollen en vastzetten met cocktailprikker en evt. bijsnijden. Elke tortilla in 6 stukken snijden.

8 omeletrolletjes met zalmmayonaise (plm. 30 stuks)
1 blikje zalm / 5 eieren/ 2 el mayonaise/ peterselie of bieslook/ peper, zout
Klop de eieren met peper en zout los. Bak hiervan 5 dunne omeletjes. Laat de zalm uitlekken en verdeel deze in kleine stukjes. Maak er met de mayonaise, peterselie of bieslook, peper en zout een smeuïge, kruidige massa van. Besmeer de omeletjes met de zalmcrème en rol ze op. Snij elke omelet in 6 stukjes. Zet vast met een cocktailprikkers.
9 gerookte zalm met asperges
100 gram plakjes gerookte zalm/ 1 potje dunne asperges
Asperges goed uitlekken. Steeds 2 asperges om en om in een plakje gerookte zalm rollen. Doorsnijden zodat je kleine rolletjes krijgt. Vastzetten met cocktailprikker.

10 gerookte zalm met komkommer en bieslook
1 komkommer/ 100 gram gerookte zalm/ 3 el gehakte bieslook
Komkommer schillen. Verticaal in 4-en snijden. Zaadlijsten verwijderen. Dunne reepjes snijden iets groter dan het plakje zalm waarin het gewikkeld wordt. (Komkommer moet er aan beide zijden iets uitsteken) Met bieslook bestrooien en in plakje gerookte zalm wikkelen. Vastzetten met cocktailprikker.

11 zalmmouse

2 blikjes zalm/citroenmayonaise/ketchup/citroensap/bieslook/peterselie/ 5 blaadjes banke gelatine/ ogen van kappertjes/ schijfjes citroen

zalm fijnpureren en smeuïg maken met mayo en ketchup. Bieslook en peterselie en de gelatine toevoegen. Opstijven in de koelkast. Garneren kappertjes en citroen.
12 kerstomaatjes met garnalen
1 bakje kerstomaatjes/ 150 g Hollandse garnalen/ 2 lente-uitjes/ 2 tl citroensap/ 2 tl mayonaise
kerstomaatjes uithollen. Lente-uitjes schoonmaken en alleen het witte gedeelte heel fijn snijden (rest wordt niet gebruikt). Garnalen vermengen met lente-ui, mayonaise en wat citroensap. Tomaatjes hiermee vullen.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s