Melkvrije Kaneel oliebol

Ieder jaar bak ik weer  appelbeignets en Cenci. Tradition food and feel good! En ik heb een klein vermoeden dat er een derde bij gaat komen: dé Kaneelbol. Las op de valreep in het Parool een recept van Smulweb van lia_b_k. Sinds de normale oliebol uit den boze is sta ik open voor ieder andere idee.

Deze kaneelbollen zijn net kleine monstertjes en monsterlijk lekker. Super simpel en makkelijk te maken.

  • 2,5 dl water
  • 60 g boter
  • 2 el suiker

Roer het water, boter en de suiker op laag vuur door elkaar, totdat de boter gesmolten is.

  • snufje zout
  • 125 g meel

Niet laten koken. Haal van het vuur, voeg al het meel en zout ineens toe. Roer het mengsel met een houten lepel glad. Zet de pan op het vuur totdat het mengsel dik wordt en loslaat van de bodem en wanden van de pan. Van het vuur nemen en iets laten afkoelen.

  • 4 eieren

Klop met de mixer de eieren een voor een door het mengsel, blijf kloppen totdat het stevig en glad is.

  • olie, om in te frituren

verhit de olie op matig vuur. Schep met een eetlepel kleine hoopjes deeg in de hete olie. Bak de bollen in 3 minuten rond en goudbruinm. Haal ze met een schuimspaan voorzichtig uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de bollen op een mooi bord.

  • 2 el poedersuiker
  • 1tl kaneelpoeder

Meng de poedersuiker en kaneel en strooi over de bollen.

Advertenties

One thought on “Melkvrije Kaneel oliebol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s