dieetnooitmelk en wine-professional

In samenwerking met de Horecava is de Wine-professional beurs. Een beurs voor kwaliteitswijnen van het hoogste niveau afkomstig uit alle bekende wijnlanden en gastronomische producten van topkwaliteit, espresso en gedistilleerd. Was Alice in Foodland. Hier heerst vakkennis, kwaliteit en saamhorigheid tussen maker, verkoper en inkoper. Iedereen was een beetje trots op wat er gepresenteerd werd. Wat mij iedere beurs weer opvalt is de combinatie wijn en dierlijke vetten. Grote kaas plateau’s, veel oesters en een flink aanbod worst en hammen van Livar varken en de populaire Wagyu vlees.  Zag toastje met roomboter en hagelslag bij de cognac. De smaaktonen van dierlijke vetten verzachten of versterken juist het smaakpallet van de wijn. Maar zou het niet een keer leuk zijn dat met groente te doen? Misschien volgend jaar?  En er was brood natuurlijk, dwz van oergranen zoals bij Vlaamsch broodhuys. Het schijnt dat mensen met een glutenintollerantie kleine hoeveelheden speltbrood van hun kunnen eten.

Bij koppert Cress explodeerde smaken van verschillende cresssoorten in mijn mond. Heerlijk! Daar gaan we meer van leren!

De beurs was een klein stukje ‘Hemel op aarde’ zoals de bonbon van ‘De ooievaar”, de geestrijke smaakmakers uit Amsterdam.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s