appelcrumble uit Equador

Crocante di Manzana is een recept van een vriendin uit Equador.  Regelrecht geïmporteerd uit de keuken van haar moeder. Dit recept van appelkruimeltoetje is makkelijk te maken, lekker en voor alle seizoenen. Wij hadden wat appeltjes liggen die nodig op moesten…
deegkorstje
  • 1,5 cup havermout
  • 1,5 cup rietsuiker
  • 1,5 cup gezeefde zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 cup gesmolten boter

Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

  • 1 kg appels, geschild en in stukjes
  • 2 tl kaneel
  • basterdsuiker of rietsuiker
Meng de appels met suiker en kaneel in de ovenschaal. Verdeel de appels over de bodem. Maak met je handen kleine platte deeglapjes en bedek de appels ermee. Deeg dat over is verkruimelen over de taart.
In de oven voor 40 minuten op 200 0C. Note: ik doe de oven na 20 minuten uit en laat de taart in een dichte oven verder garen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s