sukadelapjes

Als ik geen tijd heb om te koken bereid ik vaak een stoofschotel. Dat klinkt als een contradictie in terminis maar dat is het allerminst. Laat de avond vóór de maaltijd de oven het werk doen. Het enige wat je de dag zelf moet doen is het opwarmen. Vaak wordt een gerecht er ook nog lekkerder van. Dit keer sukadelappen. Het ‘probleem’ van sukade vlees is om de boel een beetje sappig te houden. Op de site druppels las ik een aantal interessante wetenswaardigheden om dat te bereiken. In ieder geval zuren toevoegen voor het ‘oplossen’ van het collageen (taai) in het vlees.

  • 800 gr sukade vlees
  • beker rode wijn

vlees even laten marineren in de wijn. Ondertussen de goente voorbereiden.

  • bak en braad olie/boter
  • 2 uien, gehakt
  • 1 wortel, gehakt
  • 1 bleekselderij, gehakt
  • scheut van de marinade wijn
  • ½ bouillonblokje + water

Boter verhitten in een grote gietijzeren pan. Braad het vlees kort op redelijk hoog vuur bruin. Haal het vlees uit de pan en doe er de groenten in en braad deze, op iets lager vuur, nog even kort tot de uien glazig zijn. Afblussen met de marinade wijn. Bouillon erbij en zorg dat het aanbaksel mooi oplost in het vocht.

  • 1 blaadje laurier
  • 5 gekneusde peperkorrels
  • 5 jeneverbessen
  • 3 verse tomaten, in stukjes

Leg het vlees terug in de pan op de groenten. Voeg de kruiden toe en leg de tomaat op en tussen het vlees. Deksel op de pan en zet circa 3 uur in de oven op 120°C. Controleer na 2 uur of er nog voldoende vocht is in de pan. Draai gelijk het vlees lapje om.  Lekker met gekookte aardappel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s