blaarkop koe

Op de Biovak beurs trof ik Christy Kool, manager kwaliteit en P&O bij Kruidenier. Raakte helemaal enthousiast van haar Blaarkop project. Ooit dé koe die  je zag in de Groningse weilanden en tussen Utrecht en Leiden, een oer-Hollands ras. Het is een zogeheten dubbelras. Ze levert namelijk niet alleen melk, maar ook smaakvol vlees. Minder melk wel maar met meer caseïne waardoor je meer kaas kan maken. En uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de blaarkop bijzonder geschikt is voor nieuwe duurzame en regionale productieketens.

Kruidenier Foodservices is een grootgrutter van verse produkten met een eigen veestapel van blaarkopkoeien. Zij kijken echt naar de hele keten en hebben zelfs een eigen restaurant, Lepels in Schiedam. Vol energie hebben ze de bijna uitgestorven blaarkop gered. Ze staan weer vrolijk te grazen op de laaglanden. De blaarkop verbindt natuur, landschap, veehouderij met de  burger/consument op een goede manier.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s