oesterzwammensoep

Heerlijke soep, smaakt echt romig. Het heeft door de toegevoegde witte wijn een vollere smaak, misschien hierdoor iets minder geschikt voor kinderen.

  • min 150 g oesterzwammen, schoon en klein gescheurd
  • scheut olijfolie of 25 g margerine
  • 2½ el bloem, gezeefd
  • 750 ml kippe- of groentebouillon, kan van tabletten
  • 1oo ml droge witte wijn
  • zout en peper

Maak een bouillon van tabletten en zet klaar.

Doe een flinke scheut olijfolie in de pan, roer daar beetje bij beetje de bloem bij.

Als alle bloem is opgenomen langzaam de hete bouillon gaan toevoegen onder voortdurend roeren.

Blijven roeren tot licht gebonden soep. Voeg de wijn en oesterzwammen toe en laat ± 5 min. zachtjes koken. Roer af en toe door de soep. Op smaak brengen met zout en peper.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s