prei met pastinaak, citroen en venkelzaadjes

We hadden al prei met mosterd-vinaigrette ontdekt. Het was een oprechte ontdekking omdat prei niet echt favoriet was. Maar deze mooie smaakcombinatie tussen de zoete prei en de pittige mosterd viel letterlijk in de smaak. Daardoor is de prei en welgeziene groente op tafel geworden. En kan ik ermee experimenteren.

  • scheut olijfolie
  • 300 g prei, in stukken
  • 300 g pastinaak, in stukken
  • 100 ml water
  • ½ el geraspte citroenschil
  • 1 el citroensap
  • 1 tl venkelzaadjes, gekneusd en geroosterd
  • zout en peper

verwarm de olie in een diepe braadpan en bak hierin de prei en pastinaak zachtjes in 5 min. Voeg water toe en laat de groente in ± 15 min gaar worden. Roer van het vuur af  citroen en venkelzaad door de groente. Breng op smaak met zout en peper.

bron: smaakmakend winter 2010/2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s