tapenade olijf & tomaat

Succes verzekerd recepten. Drie heerlijke tapenades, ieder net even anders van smaak; pittig, zoet  en mediterraan.
Ze zijn in rap tempo te maken en ook goed vantevoren te bereiden. Heerlijk op vers knapperig stokbrood maar ook op gewone crackers.

Olijf tapenade


  • 1 zakje ontpitte groene olijven, 100g
  • 3 anjovis op olie
  • 5 basilicum bladeren
  • 1 flinke tl mosterd
  • teentje knoflook
  • 1 el kappertjes
  • olijfolie

Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie  in een chopper en hak het fijn. Niet pureren. Voeg olijfolie toe, nog even laten draaien tot een smeuïge pasta.

Tomaat tapenade 4:1

4 zongedroogde tomaten : 1 verse tomaat

Met een mooie zongedroogde tomaat op olie kan deze basis verhouding al zorgen voor een mooie tomatenspread. Heerlijk op geroosterd brood.

  • 1 verse tomaat, ontpit
  • 16  ¼-partjes zongedroogde tomaat op olie
  • 1 el kappertjes
  • 1 el gembersiroop
  • 5 blaadjes basilicum

Doe alle ingrediënten  in een chopper en hak het fijn tot een smeuïge pasta.

Olijf & tomaat tapenade

  • 100 g zongedroogde tomaat op olie
  • 100 g groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 basilicum blaadjes

Doe alle ingrediënten  in een chopper en hak het fijn maar niet pureren. Je kan het eventueel iets smeuïger maken door olijfolie toe te voegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s