Miele’s Tomatenjam

Op zoek naar de meest ideale oven belandde ik in het Miele Culinary Institute. Hét instituut voor koken, proeven en ‘eten beleven’ met Miele apparatuur en receptuur. Naast een stoomcursus combi-stoomoven kook je ook een driegangen stoomoven-menu. Onze eerste honger werd gestild met een heerlijk garnalensoepje, brood met tapenade en tomatenjam (recept hieronder). Wat opviel was de goede kwaliteit van het voedsel. Prachtig vlees wat inderdaad heel lekker bereidt kan worden in een combi-stoomoven.

  • 5oo g roma tomaten, in vieren
  • ½ vanillestokje
  • 300 g suiker
  • zest van 1 citroen
  • zest van ½ sinaasappel

Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe merg en peul met de tomaat en alle overige ingrediënten in een schaal. Schep goed door en laat het afgedekt 24 uur intrekken.

Breng tomatenmengsel in een kookpan aan de kook en laat het inkoken tot jamdikte. Schuim het regelmatig af.

Verwijder de vanillepeul en giet de hete jam in schone potten. Deksel erop en laat het omgekeerd afkoelen op een theedoek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s