Guods ‘Tante Wies’-koek’

Harriet – een goede vriendin van een goede vriendin- schrijft op haar blog over vegetarisch eten. Bijzondere en aparte recepten! en wij smullen vooral van haar familie-recepten. Zoals  de Koek van Tante Wies uit Rotterdam. Een recht-door-zee recept, die werkelijk in no-time in de oven staat.

nodig voor ongeveer 20 vierkantjes  (gebruik dubbele hoeveelheid voor een grote bakplaat)

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel of 250 gram bloem met een theel. bakpoeder
  • 125 gram havermout
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 225 gram boter, gesmolten
  • 500 gram geraspte appel

Smelt de boter langzaam in een pannetje. Roer de droge ingrediënten door elkaar. Roer met een houten lepel de gesmolten boter erdoor tot je een kruimelig deeg hebt. Stort 2/3 van het kruimelddeeg op een bakplaat bedekt met bakpapier en druk het deeg enigszins aan. Verdeel de appel over het deeg. Verkruimel het resterende deeg over de appel. Zet in de oven op 150 graden en na een uur is het gaar.  Het is eerst nog zacht maar bij het afkoelen wordt het hard. Bestrooi met poedersuiker.

bron: harriets guod

Advertenties

2 thoughts on “Guods ‘Tante Wies’-koek’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s