chocoladecake

Mijn zoon is dol op chocolade en jarig…. We gaan hem verrassen met een chocoladecake uit Frankrijk. Lucky Boy, ik vond onlangs dit heerlijke recept van Elisabeth David tussen de receptenknipsels. 

Nodig

  • 100 g pure chocolade -Lindt 85% cacao-
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 el bloem
  • 3 eieren, gesplitst
  • 75 g zachte boter, plantaardig

DOEN

Oven voorverwarmen op 180°C. Klop de eiwitten stijf. Breek de chocolade  in kleine stukjes en laat het au bain-marie smelten. Roer er de boter, bloem, suiker en losgeklopte dooiers door. Spatel er de stijfgeklopte eiwitten door. Giet het beslag in een beboterde en met bakpapier bekleeddde cakeblik van 1 l. Zet 35 min. in een voorverwarmde oven.

Er komt een dun korstje op de bovenkant van het gebak en het binnenste is nog zacht. Laat koel genoeg worden om te hanteren en stort de cake dan omgekeerd op een rooster. Laat verder afkoelen. Je kan de cake met een chocoladelaag glaceren.

franse chocolade cakebron: 

Plaats een reactie