kerrie-kokossoep met appel van Angélique

Met Angélique slim koken en swingen in de keuken. Een kookboek met eenvoudige recepten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten waarbij je denkt; ‘dat kan ik ook’. Ik maakte een soepje uit de categorie ‘Loungen’een assortiment antikruimelgerechten. 

  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kleine venkelknol, grofgesneden
  • halve winterwortel, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, grofgesneden
  • 2 afgestreken el kerrie
  • 8 dl krachtige kippenbouillon, zelfgemaakt of een goede kwaliteit uit pot
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 Granny Smith

Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui hierin glazig. Voeg venkel, wortel en bleekselderij toe en verwarm 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg kerrie toe en verwarm al roerend 1 minuut op laag vuur. Schenk de kippenbouillon en kokosmelk bij de groenten, breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep met de staafmixer en schenk door een zeef. Door de groenten mee te pureren krijgt de soep een natuurlijke binding en een volle aromatische smaak. Snijd de appel in piepkleine blokjes, voeg toe aan de soep en schenk in warme kopjes.

    Advertenties

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

    Verbinden met %s