vinaigrette +

Heel fijn, de lente is begonnen met heerlijk weer. Voor de lunch een salade met een vinaigrette met ’n bite.

  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 3 kleine augurken

Maak een basis vinaigrette in de verhouding 4:1, olijfolie:azijn. Beide van goede kwaliteit. Olijfolie is een eigen import en van de week bij Meeuwig de La cryma christi azijn gekocht. Voeg daar zout en een theelepel mosterd bij en klop met een vork of een mini garde zodat het bindt. Snipper bleekselderij, sjalot en augurken in een staafmixer-bakje. Voeg deze mix bij de vinaigrette.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s