dubbele chocoladecake

De maand maart is voor ons een bakmaand, meer dan de helft van ons gezin is jarig. Standaard is er appeltaart en vaak ‘iets’ met chocolade. Het leukst is als we een nieuw recept uitproberen, het makkelijkst is een dr. Oetker chocolademuffin met bakvorm uit de supermarkt. Bij dit nwe recept gingen er twee! chocolade repen in, zo zwart mogelijk. 

Kopen

  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 100 g bloem
  • 200 g pure chocolade
  • 125 g gezouten boter of margarine met snufje zout
  • 200-250 ml water

Verwarm de oven op 200°C.

Breek de eieren op de rand van een kom. Klop de eieren en suiker met een garde tot een schuimende massa. Klop de bloem er lepel voor lepel door. Breek de chocolade en snijd de boter in blokjes, doe ze in een schaal. Giet er de 200 ml water bij en zet 3 min in de magnetron. Wij hebben geen magnetron en smelten alles au bain marie. Roer alles tot een romige massa en voeg zo nodig nog een beetje water toe.

Roer het ei- en het chocolademengsel door elkaar. Blijf roeren tot alles een glad beslag vormt en schep het in een beboterde cakevorm. Bak de cake circa 30 minuten op 200°C tot hij bijna gaar is. De cake is vanbinnen zacht en afgekoeld stevig. Laat de cake daarom minstens 20 minuten staan voordat je hem uit de vorm haalt.

bron:

Plaats een reactie