bananenbrood met kaneel crumble

Je hebt van die recepten -zoals No knead bread- die je immer een keer wilt maken. Bananenbrood was zo’n eentje maar je hebt er ‘oude, zeer rijpe bananen’ voor nodig. No chance bij ons in huis… steeds op voordat ze verjaard waren. Nu blijk je bananen gewoon in de diepvries te kunnen leggen en als je ze voor gebruik eruit haalt zijn ze -eenmaal ontdooid- precies goed voor gebruik. T’is maar dat u het weet.

Banana Bread met kaneel Crumble Topping

  • 1 ½ kopje bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 1 theel. zuiveringszout /baking soda
  • ½ theel. zout
  • 1 kop geprakte rijpe banaan (ongeveer 3 middelgrote bananen)
  • 2 grote eieren
  • ½ kopje plantaardige olie
  • ¼ kopje honing
  • ¼ kopje water

Voor de topping:

  • 2 eetl. suiker
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 2 ½ eetl. verpakt donkere bruine suiker

Verwarm de oven voor op 175 ° C. Vet en bloem een cakevorm in of leg er bakpapier in.

In een middelgrote kom, meng samen de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en zout. In een grote kom, meng samen de banaan, eieren, olie, honing en water. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, en roer goed. Schraap het beslag in de voorbereide vorm.

In een kleine kom en meng samen de topping ingrediënten. Bestrooi ze gelijkmatig over het beslag. (Vond deze hoeveelheid veel te veel, zou volstaan met de helft.)

Bak het brood tot een satestokje er schoon uitkomt – ongeveer 1 uur. Laat het brood afkoelen in de vorm op een rooster gedurende 30 minuten. Verwijder dan zorgvuldig het brood uit de vorm, zorg ervoor dat de topping er niet afbreekt. Afkoelen alvorens te snijden.

Opbrengst: 1 brood

bron: orangette, die het had overgenomen uit BakeSale Betty en Bon Appetit, september 2008

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s