Spaghetti carbonara

Simpel gerecht met verse eieren, harde italiaanse kaas en spek. Voor mij natuurlijk zonder kaas, dat recept staat helemaal onderaan.  Maar wat voor beide recepten het allerbelangrijkste is, is de kwaliteit van de ingrediënten. Kakelvers ei, orginele italiaanse pancetta en de goede parmigiano reggiano met liefst wat oude pecorino voor de pit.

orgineel recept

  • 1 kakelvers ei pp
  • 30 g parmezaanse kaas pp, geraspt
  • of 20 g parmezaanse en 10 g harde pecorino kaas pp, geraspt
  • reepje pancetta spek, in dunne plakjes
  • verse peper
  • 100 g spaghetti pp

Rasp de kaas boven een kom. Klop de eieren in een ander kam luchtig, doe de geraspte kaas erbij en meng goed met wat verse peper. Snijd de pancetta in dunne reepjes en laat op laag vuur ‘smelten’. Kook spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Als de spaghetti al dente is deze snel in de kom doen bij het ei/kaasmengsel. Als een razende nu mengen, de hitte van de pasta maakt dat het ei stolt. Om dit gelijkmatig te krijgen moet je dus zo heet en zo snel mogelijk roeren. Dien gelijk op.

Melkvrije versie

  • 1 ei
  • ± 50 g uitgebakken spekreepjes
  • gemalen italiaanse kruiden naar smaak
  • peper
  • olijfolie

Pasta koken en ondertussen het ei klutsen. Verse peper en kruiden toevoegen aan het ei. Spek laten smelten op laag vuur. Als pasta al dente is, deze snel door het eimengsel roeren. Pasta even in de koekenpan bij de spek en ei volledig laten stollen. Olijfolie naar smaak toevoegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s