koekjes van truffeldeeg

We hebben een allerlekkerst nieuw kookboek, 365 chocoladerecepten, uitdagende en onweerstaanbare traktaties. Bijna voor nop gekocht en de kids hebben al uren verlekkert hun favoriete recept uitgekozen. Ik maakte alvast een eenvoudig koekje. Het werd een topprestatie voor een ‘Miss baksel’ van een koekjesbakker. Niet zo mooi als in het boek maar wel lekker.

  • 100g fijne kristalsuiker
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • snufje zout
  • 25 g boter, in stukjes
  • 1 ei, licht geklopt
  • 1 tl vanille-essence
  • poedersuiker voor het ‘rollen’ en bestuiven

Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe suiker, bakmeel, cacao, zout en boter in de kom van de keukenmachine en meng alles 30 sec. op intervalstand. Voeg ei en vanille-essence toe. Meng alles nog 15 sec. op intervalstand tot een samenhangend deeg. Leg het deeg 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol van het deeg 20 balletjes ter grootte van een walnoot, rol ze door de poedersuiker en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes plat tot koekjes.

Bak de koekjes 10-12 minuten in de hete oven, tot ze net stevig zijn. Laat ze volledig afkoelen op een rooster en bestuiven met poedersuiker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s