Pure chocoladetaart met frambozen

Een chic simpel recept van Donna Hay ‘gejat’ door de dames Petra de Hamer en Janneke Vreugdenhill voor hun ‘kookboek voor vrouwen’. Een speciaal kookboek voor ons omdat ‘wij vrouwen’ anders eten onder verschillende gemoedstoestanden en omstandigheden. Wij vierden een meidenfeestje, met een overdaad aan welbevinden. Daar paste deze onweerstaanbare lekkere chocoladetaart, die door de framboos een beetje vochtig van binnen blijft, goed in.

KOPEN

  • 250 g pure chocolade (99% Lindt)
  • 250 g boter
  • 4 grote eieren
  • 350 g fijne kristalsuiker
  • ½ tl natuurlijke vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker
  • 350 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g verse of diepvriesframbozen
  • Orgineel: + 100 g gemalen witte amandelen, heb ik weggelaten

DOEN

Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade en doe de stukken samen met de boter in een pan. Smelt op laag vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen. Klop ondertussen de eieren met de vanille, suiker en een snufje zout tot een lichte dikke vla. Voeg de bloem, bakpoeder (en amandelen) toe. Roer er het boter-chocolademengsel door en schep er tweederde van de frambozen door.

Schep het beslag in de taartvorm – springvorm 24cm met bakpapier bekleed- en strooi de rest van de frambozen erover. Bak  de taart in 40-45 minuten in het midden van de oven. De bovenkant moet stevig aanvoelen. Laat de taart eenmaal uit de oven volledig afkoelen alvorens hem uit de oven te halen.

bron: Hoge hakken in de keuken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s