confit de canard

Onderdompelend in welbevinden was het hoofdgerecht Confit de Canard met 3 soorten bonen en zelfgebakken brood.
KOPEN
  • 1 confit de canard pp
  • ½ blik witte bonen of borlotti of linzen pp
Heerlijke confit is te krijgen in Amsterdam bij Frank Smokehouse. Hij voegt bij het ganzenvet fijne kruiden. Niets lekkerder dan met een stukje zelfgebakken brood daar doorheen te gaan. MMmmm… Maar een goed alternatief is ze mee uit Frankrijk te nemen of gewoon in NL bij een poelier ingeblikt te kopen.  Maar let op! bij sommige merken zit er wel degelijk melk in. 
DOEN
Oven voorverwarmen op 150ºC. Neem een gepaste grootte ovenschaal. Giet het vocht bij de blik bonen af en maak een bodem van de bonen/linzen -aardappel kan ook. Leg de bouten op de bonen met het ganzenvet erbij. Laat heel langzaam opwarmen in de oven -circa 30 minuten. Oven verhogen naar 200ºC en zo circa 10 minuten laten staan voor een krokante korst. Let wel op anders wordt het vlees te droog.
Heerlijk met verse groene salade en een dressing met rauwe ui.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s