feestelijke rabarber-aardbeitaartjes

 Voor de rabarbertaart.it moet je de rabarbercompote een dag vantevoren klaar maken. En als je dan een bak verse aardbeien in huis hebt …dan heb je zo ineens niet genoeg meer. Een alternatief voor het restant aardbei en compote was snel gevonden. Het enige wat nog restte was het bakken van de bodempjes voor deze feestelijke taartjes. De topping was iets mislukt omdat na het stijfslaan van de eiwitten ik ‘eventjes’ weg moest. Twee uur overleeft stijfgeslagen eiwit niet, da’s duidelijk.

DOENsnel en makkelijke zandtaartbodem

                                                                                                                       60 g boter + 40 g w. basterdsuiker + 110 g bloem + 1 eigeel -> meng en kneed  Laat 1 uur rusten in de koelkast

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed de bakvormpjes met bakpapier, verdeel het deeg over de 4 vormen. Leg er bakpapier op en doe de steunboontjes voor het blind bakken erin. Bak 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de vulling. Voor een extra krokant korstje, zet de vormpjes nog 5 minuten in de oven.  

Laat de vormen iets afkoelen en zet de oven op 150°C.  Sla het eiwit stijf met 2 scheppen suiker. Verdeel eerst de compote en dan de aardbeien over de 4 bodems en schep het stijf geslagen eiwit erop. Zet kort terug in de oven tot er een mooi bruin laagje overheen zit.

bron deeg: Simon Hopkinson

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s