aspergesoep

Vallende camera’s doen het niet vandaar de komende periode foto’s op oude iphone-kwaliteit. De kwaliteit van dit soepje is wel prima, gemaakt van de schillen en kontjes van asperges. 

KOPEN

  • de schillen en kontjes van 12 asperges
  • 1 groentebouillonblokje
  • roux; 1½ el olie + 1½ el bloem / afblussen met een scheut matrini dry

DOEN

Kook aspergeschillen en kontjes in water. Voeg 1 bouilllonblokje toe en laat circa een half uur koken. Zeef het vocht en gooi de aspergezooi weg. Maak een roux van olie en bloem en blus af met een scheut martini -witte wijn kan ook.

Voeg dan soeplepel voor soeplepel de aspergebouillon toe tot je een mooi lichtgebonden soepje hebt. Zeef de soep nogmaals. Snijd van de 12 asperges een paar stukjes van de onderkant af. Laat deze aspergestukjes nog 15 minuten meegaren. Serveer direct.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s