risotto met verse doperwten

Risotto ai piselli is de Italiaanse naam van het gerecht. Piselli vind ik zo’n vrolijke naam voor doperwt. Net zoals lampone, Italiaans voor framboos. Zie gelijk een klein kaboutertje lopen met een stokje over zijn schouder waar een lichtje brand in een framboos. Dit recept is vegetarisch en als ‘kliekje’ heerlijk te verwerken in een frittata di riso, een rijstomelet. 

Kopen

  • 200 g risotto rijst
  • 500 g verse doperwten, gedopt
  • soffrito; 1 ui, stengel selderij, 1 wortel
  • 2 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • blikje gepelde tomaat

DOEN

dop de erwten

maak ui/wortel/bleekselderij schoon en hak het fijn

maak de groentebouillon

weeg rijst af

pluk 2 blaadjes salie

pel 1 teentje knoflook

Verhit de olie een een grote koekenpan. Voeg de knoflook en soffrito toe en laat ‘zweten’. Dan de verse doperwten en laat even op smaak komen. Doe vier gepelde tomaten uit blik erbij met de twee salie blaadjes. Laat sudderen.

Als de tomaten goed zijn opgenomen in het vocht , haal de knoflook uit de saus en doe de rijst erbij. Kort meebakken en beginnen met het toevoegen van de bouillon. Soeplepel voor soeplepel. Laat tussendoor het vocht inkoken alvorens je de volgende lepel toevoegt. Ga net zolang door tot de rijst beetgaar is – circa 20 minuten.  Je kan er verse peterselie en parmezaanse kaas erover strooien.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s