risotto ai piselli omelet – frittata di riso

Een uitstekende manier om restjes pasta te verwerken. Het soort pasta komt er eigenlijk niet op aan, zo lang het maar niet met vissaus is. Deze omelet is zowel warm als koud uitermate lekker, als borrelhap of lunch.

KOPEN

  • 2 eieren
  • restje pasta
  • peper en zout
  • olijfolie

DOEN

Kluts de eieren en roer de pasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag boven een hoog vuur. Tot de heerlijk olijfgeur loskomt, dan is de olie op temperatuur. Draai het vuur iets lager, schenk het ei-pastamengsel in de pan en strijk het glad. Bak de frittata 6 minuten met deksel op de pan. Laat de frittata op een bord of deksel glijden. Verhit nog een eetlepel olijfolie in de pan en laat de frittata weer in de pan glijden. Bak de andere kant van de frittata bruin in circa 5 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s