zalmfilet met zabaglione alla Titia

Het was de week van de avondvierdaagse dat wil zeggen; vroeg en snel koken en rap eten. Een vriendin kwam met dit recept; voedzaam, eenvoudig, smaakvol en snel.

KOPEN

  • zalmfilet pp
  • 1 eidooier pp
  • 1 el martini pp
  • 1 el suiker pp
  • aardappel en sugar snaps

DOEN

Oven voorverwarmen op 200°C. Zalm op de huid in een ovenschaal leggen, op smaak brengen met zout en peper. Aardappel schillen en de sugar snaps rissen. Aardappel opzetten in water met zout en de sugar snaps gewassen in stoompan – of mand- klaar zetten. Meng de eidooiers met suiker en martini in een kom. Zet een pan met water op waar de kom goed in past voor de ‘au bain marie’ bereiding van de zabaglione.

Als het water voor de au bain marie en de aardappels kookt zet je de vis in de oven, 15 minuten. Als de aardappel 10 minuten kookt plaats je de stoompan met sugar snaps bovenop de aardappelpan.

Ondertussen maak je de zabaglione. Zet de kom met eimengsel in de pan met kokend water en begin direct te kloppen, het eigeel gaat langzaam stollen. Door het kloppen -circa 10 minuten – krijg je een mooi luchtige en egale saus.

Het zoetje van de saus is mooi met de vis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s