Pavlova met rabarbercompote

Goed excuus om een heerlijke rabarber-schuimtaart te bakken waren de 4 eiwitten die overbleven bij de zabaglione. Bij toeval stond er in de juni editie van foodies een pavlova recept met rabarbercompote. Te lekker!

KOPEN voor 12 stukken

  • 4 verse! eiwitten
  • 1 tl maïzena
  • 175 g poedersuiker
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 750 g rabarber
  • 8-12 el suiker
  • 200 ml rodevruchtensap
  • 1 el custard diet
  • bakje aardbeien
  • bakpapier

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de rand van een springvorm (ca. 26 cm Ø) op de bakplaat en teken een cirkel om de rand. Verwarm de oven voor – elektrisch:125ºC / hetelucht: 100 ºC / gas: niet geschikt.

Zeef de maïzena en de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf en voeg dan geleidelijk het maïzenamengsel en de azijn toe, door het zuur wordt het eiwit steviger. Klop net zolang tot het eiwitschuim witglazend is.

Strijk het eiwitschuim in de cirkel op het bakpapier en maak in het midden een kuiltje. Bak de meringue ca. 4 uur in de oven. Het schuim mag niet bruin worden, verlaag dan eventueel de temperatuur – elektrisch: 75ºC / hetelucht: 50 ºC.

Snijd de bladeren en de wortels van de rabarber. Was de stengels en snijd ze in kleine stukken. Maak de aardbeien schoon en doe ¼ bij de rabarber in de pan. Meng met 5 el suiker en het vruchtensap. Breng aan de kook en laat 3-4 minuten afgedekt stoven.

Meng de custard met 4 el koud water.

Roer het mengsel door de kokende compote en kook ca. 1 minuut zachtjes mee. Breng de compote eventueel op smaak met 1-4 el suiker. Laat afkoelen. Laat de merengue in de uitgeschakelde oven met de ovendeur open afkoelen.

Verdeel eerst de rabarbercompote en daarna de aardbeien over het kuiltje in de meringue. Serveer direct.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s