creme brûlée met rabarber en aardbei

Glutenvrije custardpoeder en rijstemelk, de vraag is of daar een lekkere creme brûlée van te maken is.

Eerst rabarber-aardbei jam gemaakt volgens het zakje… 350 g aardbei, 750 g rabarber mengen met 250 g suiker en zakje geleipoeder. Roerend aan de kook brengen, 1 minuut koken. Overgieten in potten, ondersteboven 5 minuten laten afkoelen.

Pudding gemaakt volgens het pakje…3 afgestreken el custardpoeder met 500 ml rijstemelk mengen ( eerst 1 el melk toevoegen, langzaam meer) aan de kook brengen en zachtjes 1 minuut door laten pruttelen.

Toen verder volgens het recept; verdeel 2 tl rabarber jam over de ramekins, leg er de schoongemaakte aarbeien op, vul af met pudding. Zet de ramekins in een ovenschaal en giet er warm water bij tot halverwege de ramekins. Bak de puddinkjes 40-45 minuten, tot ze net gestold zijn; in het midden moeten ze iets meegeven. Dat is niet gelukt! Het bleef vloeibaar.

Laat helemaal afkoelen. Zet ze tot gebruik in de koelkast. Strooi voor de toplaag 1à2 tl suiker over elk puddinkje; karamelliseer het oppervlak dan met een gasbrander.

bron: het parool; kookboek Gordon Ramsay’s – Beste menu’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s