chocoladetaart met maïsmeel

Medici in cucina – een recent verschenen kookboek- doen Roelf Holtrop en Hans Morren uitgebreid verslag van de gezonde Italiaanse eetgewoonten en de medische consequenties van bepaalde gerechten of combinaties. Daar hoort natuurlijk chocolade bij en taart maar ook het bereiden zelf. Chocolade smelten is zó fijn om te doen, het prikkelt al je zintuigen. 

KOPEN

  • 250 g pure chocolade
  • 5 eieren, gesplitst
  • 120 g boter
  • 140 g suiker
  • 50 ml vecchia romagna (cognac)
  • 100 g maïsmeel
  • poedersuiker voor het bestrooien
  • bloem om het bestuiven
  • 3 el mascarpone om erbij te serveren

DOEN

Vet een springvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Verwarm de oven op 180°C.

Verbrokkel de chocolade in stukjes en verwarm samen met de boter in een steelpan, op laag vuur. Laat de massa afkoelen. Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met suiker tot een romig geheel.

Schep de vloeibare chocolade erdoor. Spatel het maïsmeel en de cognac erdoor. Ten slot spatel de eiwit voorzichtig door het choco-mengsel.

Schep het deeg in de taartvorm. Bak de taart 30 tot 40 minuten. Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Serveer de taart met een dot mascarpone en goede espresso.

Ik gaf er vers rood fruit bij en ‘crema’. Een sausje is echt aan te raden omdat de taart nogal droog is.

Een mooi verslag over het kookboek lees je bij ciao tutti!

bron: parool

Advertenties

2 thoughts on “chocoladetaart met maïsmeel

    • Had ook geen cognac in huis, bij wat buren in de drankenkast rondgesnuffeld en gevonden. Anders had ik het ook gewoon weggelaten. Kan achteraf ook niet zeggen dat het vreselijk opviel in de taart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s