pasta met kip, sherry en peultjes

We hebben heel veel peulen, echt heel veel. De buurmans moestuin produceert kilo’s en wij maar peulen plukken…peulken. Gister gingen ze door de pasta met een kippetje die sherry had gedronken.

KOPEN

  • 2 biologische kippenbouten
  • zout en peper
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el boter
  • 5 takjes tijm
  • 1 glas droge sherry
  • 150 ml bouillon
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • ca. 300 g peulen
  • verse pasta voor 4 personen

DOEN

Wrijf de kippenbouten in met ruim zout en peper. Pel de knoflook. Verhit de boter in een braadpan. (Persoonlijk vind ik lang meegeschudderde tijm niet lekker dus gooi ik die nu in de pan. Even zijn smaak afgeven aan het vet en verwijderen.) Bak de kip op middelhoog vuur ca. 10 minuten goudbruin. Voeg de tenen knoflook toe en blus af met de sherry. Voeg de bouillon toe en leg een deksel op de pan. Stoof de bouten op laag vuur circa 45 minuten.

Haal kippenbouten uit de pan en laat afkoelen, het vocht inkoken tot de helft. Zeef de saus en doe terug in de pan. Blancheer de peulen en snijd ze doormidden. Zet water op voor de pasta. Verwijder het vel van de kippenbouten en pluk het vlees van de botjes. Pel en snipper de sjalot. Meng het vlees , de peulen, de sjalot en doe terug in de pan met de saus. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm de kipsaus zacht. Als de pasta al dente is (vaak 3 min.) doe je een kleine soeplepel pastawater bij de kipsaus. Giet pasta af en meng met de saus. Serveer direct.

bron: FOODIES juni 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s