basilicumcake met gesuikerde bessen en aardbei

Het was een feestje van het begin tot het eind. Eerst bessen en aardbeien geplukt met m’n zoontje en zijn vriendje. Thuis gekomen ben ik dit fijne en simpele recept gaan bereiden. Genoten van de heerlijke geuren en kleuren die vrij kwamen. Om tot slot de cake met vrienden tot de laatste kruimel op te eten, de bordjes werden letterlijk afgelikt…niet netjes wel complimenteus.

KOPEN

  • 2 takjes basilicum
  • 150 g suiker
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • zout
  • ca. 150 g bessen

DOEN

Verwarm de oven voor op 200°C of hetelucht op 175°C. Vet een taartvorm in van 20 cm  en bestuif met bloem. Ris de bessen met een vork van de steeltjes. Was de bessen voorzichtig met koud water. Laat ze even uitlekken en wentel ze vervolgens door 50 g suiker. Leg de gesuikerde bessen op keukenpapier. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en maal de blaadjes met de 100 g suiker fijn in een keukenmachine.

Doe de suiker over in een kom en voeg de boter toe.

Klop de boter en de basilicumsuiker romig.

Voeg de eieren er een voor een toe.

Meng de bloem met een snufje zout en roer door het cakebeslag.

Doe het cakebeslag in de taartvorm en bak hem 20-25 minuten in de oven.

Neem de cake uit de oven en laat hem even afkoelen.

Haal de cake uit zijn vorm en snijd hem in stukken.

Serveer de cake met de bessen en aardbeien.

En een beetje poedersuiker.

bron: FOODIES juni 2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s