pasta ai funghi

In Italië bestel ik vaak tagliatelle ai funghi, heerlijk vind ik de ‘romige’ champignonsaus. Zag bij Appie een paar dozen gem. paddenstoelen in de ramsj, ingeladen om thuis zelf te proberen. Het was het proberen meer dan waard!

KOPEN

  • 200 g paddenstoelen liefst funghi porcini, in blokjes
  • 4-5 takjes peterselie
  • 1 sjalot
  • 1 el olio extravergine di oliva
  • 100 ml droge witte wijn
  • zout
  • 250 ml groentebouillon
  • 120 g tagliatelle all’uovo
  • peper

DOEN

Maak de paddenstoelen schoon en scheur of snijd ze in stukjes.
Was de peterselie, haal de blaadjes ervan af en deze hak fijn.
Pel de sjalot en hak ze fijn.
Doe in een koekenpan de olie, sjalot en zet op het vuur. Zachtjes de ui laten garendan de paddenstoelen toevoegen. Laat ze 2 minuten op smaak komen. Blus af met de wijn. Laat een paar minuten koken op hoog vuur. beetje zout en tl peterselie toevoegen Plaats een deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken.
Af en toe roeren en wat bouillon toevoegen, het vocht moet iedere keer inkoken.
Kook de pasta in gezouten water. Net voor het afgieten, voeg een halve soeplepel kookvocht toe aan de paddenstoelensaus. Zet het vuur uit en voeg de laatste hoeveelheid peterselie toe.
Doe de pasta bij de paddenstoelensaus in de pan en laat enkele minuten op hoog vuur staan onder voortdurend roeren.
direct serveren met gemalen verse peper.

bron: lo spichio di aglio

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s