Two Fat Ladies monkfish recept anders

Wij kunnen volop genieten van The Two Fat Ladies; Clarissa Dickson Wright en Jennifer Paterson. Google hun episodes en je aderen slippen al dicht door het kijken naar de Youtube.filmpjes. Te vet, te dik, te groot, teveel en de kinderen vinden het te leuk. Op verzoek van zoon dit vrij te gewoon recept, en dan net even anders.

KOPEN

  • 1 kg kabeljauw
  • 1 blikje ansjovis filets
  • 6 el olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • zout / vers gemalen peper
  • takjes rozemarijn
  • voor de tomaat vinaigrette:
  • 10 el olijfolie
  • 4 el rozemarijnazijn
  • 2 mini trostomaatjes-stengels, in blokjes

DOEN

Maak met een scherp voorwerp gaatjes in de vis en vul deze met stukjes anjovis. Doe de vis in een kom samen met het citroensap en de olijfolie. Laat minimaal 2 uur marineren in een koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C. Haal de vis uit de marinade leeg deze in de ovenschaal samen met een paar takjes rozemarijn en laat 40 – 45 minuten garen.

Maak ondertussen de warme tomaat vinaigrette.  Verhit de olijfolie, azijn en de tomaatstukjes in een koekenpan. Kort laten garen, je wilt dat de blokjes heel blijven. Breng op smaak met zout en peper.

Haal de vis uit de oven. Leg op een serveerschaal en giet de tomaatvinaigrette erover. Serveer direct.

bron: The two fat ladies, Monkfish Romarin with anchovy

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s