kalfswangetjes gestoofd met rode wijn

Haal alleen maar lekkere en bijzondere recepten uit FOODIES juni 2011. Het magazine gekregen van de uitgever om het eens uit te proberen en dat doen we. Ditmaal het kalfswangetjes recept en weer waren we enthousiast. Het recept pastte ook prima bij dit rare voorjaarsweertje. 

KOPEN

  • ca. 1 kg kalfswangen
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • 2 el olie
  • 2 el boter
  • ½ fles rode wijn
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 laurierblaadjes

DOEN

Snijd eventueel vliezen van de kalfswangen, of vraag je slager dit te doen. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de wortel en snijd hem in plakken. Pel en snipper de knoflook. Was de tijm en de rozemarijn en schud ze goed droog.

Bestrooi de kalfswangen met zout en peper en wentel door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak de kalfswangen ca. 5 minuten aan beide zijden in.

Voeg de knoflook, de ui en de wortel toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn en voeg bouillonblokje, de tijm, de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Sudder de kalfswangen met een deksel op de pan in ca. 1 uur en 30 minuten gaar.

Schep het vlees voorzichtig uit het stoofvocht. Zeef het vocht, giet het terug in de pan en laat het inkoken tot het een beetje stroperig is. Warm het vlees indien nodig nog even op in de saus. Lekker met aardappelpuree.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s