Mama Lucia’s Ceviche

Stel je eens voor…

Ecuador, een zomerse snoeihete dag en je eet koude sinaas-tomatensoep met garnalen. Dat is Ceviche. Smaakt ook verrukkelijk aan deze kant van de oceaan. Dit gerecht is eenvoudig te maken op allerlei lokatie’s. 

Een vaag Zuid-Amerikaans recept, een beetje op gevoel en smaak werken, komt immer goed.

  • 6 perssinaasappels, uitgeperst
  • kwart tot half klein flesje Heinz tomatenketchup
  • zout/peper
  • 1 rode ui
  • gehakte peterselie, naar smaak
  • circa 500 gram grote garnalen
  • ½  tot hele citroen, uitgeperst
  • 1 el olijfolie

Sap, ketchup, peterselie en zout/peper mengen

rode ui – lang & fijn snijden

Water koken , over rode ui gieten, direct weer afgieten en spoelen met koud water. Zout toevoegen bij citroensap, rode ui hierin marineren.

Water koken met stukje ui, paprika en teentje knoflook.

garnalen toevoegen en kort koken, direct afspoelen met  koud water. 1 eetlepel olijfolie over garnalen.

De koude soep maak je nu door sinaas-mengsel & rode ui & garnalen bij elkaar te doen. Koud wegzetten tot gebruik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s