sinaasappeltaart.GB

Summertime and the living is easy… buiten eten, vrienden en gezelligheid en sinaas-bosbestaart toe.

KOPEN

* 250 gr zachte boter, plus extra om in te vetten
* 250 gr fijne kristalsuiker
* 2 sinaasappels, schil en 75 ml sap (halve sinaas)
* 4 eieren
* 250 zelfrijzend bakmeel
Voor het glazuur:
* 200 gr poedersuiker
* sap van 1/2 sinaasappel
* paar druppels oranjebloesemwater

facultatief; bakje bosbessen, gewassen en gesuikerd

DOEN


Verwarm de oven voor op 160°C.
Vet een springvorm van 20 cm (en 7,5 cm hoogte) doorsnede in en bekleed de boter met bakpapier.
Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit. Van het sap heb je 75 cl nodig.
Klop de eieren los.
Klop de boter met de suiker en sinaasappelschil tot een bleke, luchtige maar romige massa (5 minuten).
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor, en tussendoor iedere keer een flinke eetlepel bakmeel. Blijf goed kloppen.
Schep het overgebleven bakmeel door het mengsel en als laatste ook het sinaasappelsap.
Giet het beslag in de vorm en bak de taart in 40-45 minuten in de oven gaar.
Haal de taart uit de oven, laat even staan en stort ‘m dan op een taartrooster. Laat zo volledig afkoelen.

Zeef de poedersuiker boven een kom en roer er geleidelijk het sinaasappelsap en de oranjebloesemwater door tot het glazuur smeerbaar maar nog wel dik is.
Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de taart. Het mag een beetje over de rand gaan hangen!

Verdeel de bosbessen erover.

bron: Mooi bakken  van Fiona Cairns

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s