Smoortjes zomertomaat

Naast di’eetnooitmelk blog ik ook voor foodfeelgood.com. En sinds kort doet Smoortje mee! Zij is als coach dagelijks bezig met ‘een gezonde geest’, en houdt zich buiten werktijd bezig met het gezonde lichaam. Ontdek haar wondere wereld van ècht eten: groenten, fruit, noten, granen en bonen.

Vandaag probeerde ik het recept van zomerse tomaat, een idylle.

voor 4-6 personen:

12 grote tomaten zonder vel (niet gedaan, toch lekker)
24 verse basilicumbladeren
2 dikke tenen knoflook, fijngesneden
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
24 zwarte olijven (bij gebrek waaraan het met groene ook heerlijk is)
zeezout en versgemalen zwarte peper

Halveer de tomaten, leg ze op hun rug, snijvlak naar boven, in een ovenschaal. Bestrooi ze met zout en peper, verdeel de knoflook over de tomaten en doe er wat olijfolie overheen. Bovenop elke tomaat een half blaadje basilicum; haal het even door de olie en leg de geoliede kant naar boven. Rooster de tomaten ca. 50 minuten tot een uur. Laat het geheel afkoelen.

Als de tomaten zijn afgekoeld verwijder ik de knoflook.

Leg voor het opdienen een basilicumblad bovenop elke tomaat, doe de resterende olie -2 el- en de azijn -1 el- eroverheen en maak het af met een halve olijf.

Bron:Delia’s vegetarian collection, bekijk Delia’s site voor andere recepten

Smoortje is te vinden op www.gezondlichaam.wordpress.com én bij www.foodfeelgood.wordpress.com

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s