ZOEF…onderweg naar de zomer

Als de voorbereidingen zijn getroffen kan Vakantie beginnen. Soms zijn het dollemans ritten naar de plek van bestemming en zo nu en dan is er de rust en de tijd om er meer van te maken. Hoe het ook moge zijn, het is iedere keer genieten als je je eerste stap op buitenlandse bodem maakt, magisch. De heenreis is vol van verwachtingen, het ‘Grote niks doen’ biedt ruimte voor onverwachte zaken.

Vandaag een paar adressen tussen Amsterdam en Siena.

Hotel Le due Corti in Como, een goed hotel in deze prachtige stad. Tien minuten lopen van het meer, parkeren op eigen terrein.

EN…met  on-italiaans lekker ontbijtbuffet! Eten kan in het restaurant maar in de stad zijn genoeg alternatieven. De kinderen kregen een schaaltje koekjes mee naar onze hotelkamer.

De volgende ochtend kan je tijd nemen om even door Como te slenteren, kleine stadswandeling, cappuccino drinken bij een bar om vervolgens de reis voort te zetten. Onderweg in een dorpje langs de snelweg, bij RISTORANTE PIZZERIA AL CAPRICCIO –94, v. Libertà – in  GROPELLO CAIROLI  een waanzinnige pizza gegeten. Het restaurant ziet er niet uit maar je eet er de sterren van de hemel.

In Piemonte -bij Alba- heeft de famiglia Giovine een sfeervol B&B ‘Il borgo Vecchio’. De sfeervolle kamers zijn in een appartement op de bovenste etage van hun huis. ’s Ochtends staat er een heerlijk vers ontbijtje klaar. Tegenover ‘il borgo’ ligt momenti di vino ristorante, enoteca, vineria. Daar wordt je gelukkig, alles is heerlijk en mooi.

Bed and Breakfast “Il Borgo Vecchio”, Via Marconi 20, Santo Stefano Belbo CN,
Tel.: +39 0141 843594

Dag drie verder afzakken naar het zuiden en voor de lunch voorbij Genova naar zee rijden. Prachtige dorpjes, toeristisch maar toch leuk. Camogli is er een van, bij restaurant La Moreia, trappetje omhoog, heb je mooi uitzicht op zee. Het eten is redelijk.

Einde van de reis voordat je Siena binnen rijdt via SR 408 kan je heerlijk eten in ristorante Vecchia Osteria. Een echte ‘nonna’ staat achter de kachel en de eigenaresse  vertelt mooie verhalen over het verleden van het etablissement. Loc. Ponte a Bozzone. www.vecchia-osteria.it

Advertenties

One thought on “ZOEF…onderweg naar de zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s