Siciliaanse sinaasappeltaart

Denk aan creme brulé, maar dan op basis van ei. Daar word ik vrolijk van; een recept zoals een recept bedoelt is en niet aangepast aan mijn allergie. Volgende keer zal ik ook sinaasschil in de vulling doen voor meer uitgesproken sinaasappelsmaak. 

KOPEN

  • Ø diepvriesbladerdeeg ( dan hoef je het deeg niet meer uit te rollen)
  • fijngeraspte schil van een sinaasappel
  • 3 grote eieren
  • half kopje suiker
  • 1 kopje sinaasappelsap

DOEN

Leg het deeg (ontdooid) op een egale oppervlakte. Strooi de geraspte sinaasappel schil over en rol er goed met een deegrol over zodat de schil in het deeg dringt. Bekleed een taartvorm met het deeg en laat 1 uur afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de taartbodem uit de koelkast, bekleed die met vetvrij bakpapier en leg er gedroogde bonen of iets dergelijks in. Plaat in de oven en laat het deeg bakken tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Haal de bodem uit de oven en laat volledig afkoelen. (Verwijder daarna ook het papier en de bonen.)


Neem een grote kom en meng er de suiker met de eieren in. Voeg langzaam het sinaasappelsap toe.
Giet het mengsel in de taartvorm en bak 40 min. of tot het niet meer vloeibaar is en een mooi kleurtje heeft.

Laat de taart helemaal afkoelen alvorens hem te serveren.

bron:? helaas

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s