italiaanse linzen

Zomerreces is echt voorbij en de zomer ook! Stoofschotels verschijnen weer op het menu. Van de week een heerlijke linzenschotel gegeten met linzen  uit Italië, lenticchia di castelluccio di Norcia.  Het recept op de achterkant van het pak gemaakt. Die origineel zonder tomaat is maar ik had een paar liggen die nodig de pan in moesten.

KOPEN

  • 250 g linzen
  • 1 stengel bleekselderij
  • wortel
  • ui, gesnipperd
  • peterselie
  • knoflook
  • 30 g guanciale (gedroogd wangspek) of pancetta in blokjes
  • olijfolie
  • zout, peper

DOEN

Kook de linzen in 1 liter water met de smaakmakers; bleekselderij, wortel, knoflook en zout. Laat koken en verwijder de smaakmakers als de linzen gaar zijn en roer goed door.

Verhit in een koekenpan olijfolie en laat een geplet teentje knoflook even mee opwarmen. Verwijder het teentje en voeg de gesnipperde ui en de spekblokjes toe. -Als je tomaat wilt gebruiken nu een handjevol verse tomaatblokjes erbij doen- Bak de ui en spek kort en voeg de linzen toe en laat circa 10 minuten op smaak komen. Als laatste een beetje verse peper en olijfolie toevoegen.

 

Lekker met groene salade en knapperig gebakken worstjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s