doperwtensoep van Nico Boreas

Niets is zo verwarmend als soep. Niets is zo goed te delen als soep. Samen genieten. Deze woorden zijn van het kookboek ‘Soep om te delen 50|50’, een kookboek waar de opbrengst grotendeels ten gunste komt van het Leger des Heils.

Doperwtensoep met gerookte paling en zure room. Tja het is nu 2011… dus paling vervangen door gerookte kipfilet. En de dot zure room wel voor de huisgenoten maar voor mij vervangen door bieslook en citroenrasp. Mwah, aandachtspuntje. Soep is zacht zoet van smaak en door het zeven -wat ik echt een k*werkje vind- krijgt de soep een prachtige structuur.

KOPEN

  • 150 g knolselderij, in blokjes
  • 200 g gerookte paling / kipfilet
  • 1 kg doperwten, vers of diepvries
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 20 blaadjes dragon
  • 200 g zure room
  • 4 el brood croutons
  • zout/peper

DOEN

Kook de knolselderij in ongeveer 10 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Snijd ondertussen de kipfilet in dunne plakjes. Zet de doperwten en de knolselderijblokjes met de koude bouillon op het vuur, laat goed doorwarmen en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en voeg de dragon blaadjes toe. Maak de soep glad met een staafmixer en wrijf hem daarna door een zeef.

Serveer de soep in diepe borden, garneer met de kip en schep zure room in het midden. Strooi er vlak voor het serveren wat croutons overheen. Deze soep kan zowel koud als warm worden gegeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s