waterkerssoep voor Jell

Niet alléén voor Jell want deze soep is een allemansvriend-soep. Mijn belofte aan haar om het recept te bloggen gaf de titel. Deze soep wordt meestal met zuivel bereid maar er is een ‘Lady Di’ versie zonder.

KOPEN

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • klein uitje
  • 1 l kippenbouillon
  • 350 g waterkers

DOEN

Maak een roux; verhit de olijfolie en fruit het uitje zachtjes tot deze goudgeel zijn. Roer er de 2 el bloem door en laat nog even op het vuur staan. Nu beetje bij beetje de bouillon toevoegen en flink roeren zodat er geen klonters onstaan.

Als alle bouillon is verwerkt laat je de soep 20à30 minuten zachtjes garen. Zo raakt het de zetmeelsmaak kwijt. Vuur lager de gewassen waterkers toevoegen, niet meer koken. Als de waterkers gaar is de soep met een staafmixer glad pureren.

 

tip: snijd de steeltjes van de waterkers en kook ze mee met de kippenbouillon, even laten trekken zodat de steeltjes smaak kunnen afgeven. Zeef de bouillon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s